WordPress beveiliging – evaluatie eerste halfjaar 2021

door | 17 aug, 2021 | Blog | 0 Reacties

Wordfence heeft in samen met WPScan bekeken hoe het staat met de WordPress-beveiliging, op basis van de gegevens over het eerste halfjaar van 2021. Met behulp van aanvalsgegevens die zijn vastgelegd in het systeem van Wordfence en kwetsbaarheidsgegevens uit de kwetsbaarheidsdatabase van WPScan, kon de huidige trend van aanvallen op WordPress worden geanalyseerd en op basis daarvan WordPress-beveiliging worden beoordeeld.

In de eerste helft van 2021 zagen ze een continue groei in aanvallen gericht op WordPress plugins en kwetsbaarheden in thema’s, en ook een toename van aanvallen om logingegevens te achterhalen.

Dit geeft aan dat aanvallers zich dit jaar nóg meer richten op WordPress websites. Verder heeft WPScan in de eerste helft van 2021 meer nieuwe kwetsbaarheden geregistreerd dan ooit in één jaar tijd gemeld, wat wijst op een positieve trend bij ethische hackers die zich zoeken naar mogelijke kwetsbaarheden in WordPress omgevingen.

Hoewel meer aanvallers zich op WordPress richten, wordt WordPress ook een veiliger systeem, dankzij de bijdrage van beveiligingsonderzoekers.

Je kunt de details van deze evaluatie hier bekijken:
WordPress Security Report over het eerste halfjaar van 2021 (PDF)

Bekijk MissHack op Opiness

Heb je een vraag?

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Vermeld je telefoonnummer in het bericht als je telefonisch contact op prijs stelt.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.